ONTSPAN


Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage verlicht de spanning in de spieren. Als de spieren gemasseerd worden, wordt op het moment van massage het bloed op die plaats weggeduwd en als de druk weer afneemt, stroomt er nieuw, vers en zuurstofrijk bloed in de spieren terug, waardoor de toestand van de spier verbetert.

De langzame, ritmische bewegingen en andere speciale massagetechnieken zorgen ervoor dat spanning vermindert en de gemasseerde persoon zich helemaal ontspant. De bloeddruk wordt erdoor verlaagt en de slaap verbetert.

De belangrijkste bijdragen die een ontspanningsmassage levert voor de gezondheid en algemeen welbevinden zijn:

  • de kalmerende en rustgevende werking
  • ontspanning van de spieren
  • verbetering van de stofwisseling in de spieren
  • Door het masseren in de richting van de lymfe worden de giftige stoffen van het weefsel sneller verwijderd en wordt vocht sneller afgevoerd

Duur van de massage: 30, 60 of 90 minuten

Diepe Spiermassage en Gewrichtsontspanning

De diepe spiermassage biedt uitkomst voor mensen die last hebben van spierpijn, blessures en ophopingen van afvalstoffen (de welbekende 'knopen'). Deze spiermassage is bedoeld ter ondersteuning van het lichaam na een inspanning of deze nu geleverd wordt tijdens sporten of gedurende dagelijkse (belastende) bezigheden. Het lichaam zit na een inspanning vaak vol afvalstoffen. Het lichaam moet hiervan herstellen en een diepe spiermassage kan een goede bijdrage leveren aan een sneller herstel.

Het onderdeel gewrichtsontspanning werkt op een subtiele manier diep in het lichaam door en geeft meer ruimte en souplesse aan gewrichten en de wervelkolom.

Voorafgaand aan de diepe spiermassage en gewrichtsontspanning gaat een korte lichaamsanalyse vooraf, waarbij wordt gekeken naar probleemgebieden waar we extra aandacht aan moeten besteden. Het is ook van belang te melden als er andere klachten zijn. Klachten die goed te behandelen zijn: spanningsklachten, hoofdpijn, nekklachten, schouderproblemen, rugklachten, maagklachten en darmklachten.

Bij deze massage is het van belang te weten dat ik niet in de positie van behandelaar sta. Indien er klachten zijn van medische aard, dan is het belangrijk contact op te nemen met een huisarts.

Duur van de massage: 30, 60 of 90 minuten

Aqama massage®

Aqama massage® is gebaseerd op hydrotherapie en wordt uitgevoerd met een kussen dat gevuld is met warm water. De client ligt bij deze vorm van massage in rugligging op het kussen en wordt met een speciaal hiervoor ontwikkelde onderhandse massagetechniek behandeld.

De Aqama massage® dringt zeer diep door en stimuleert de doorbloeding optimaal. Door de invloed van warmte en de speciale handgrepen treedt vooral ontspanning op in het bindweefsel, gewrichtskapsels en het zenuwstelsel.
Deze manier van massage is vooral zeer effectief bij de veel voorkomende 'vastzittende' spieren en verkramping door stress.

Als de behandeling kan worden uitgevoerd met aromamassage olie wordt er een intens ontspannend effect bereikt.

Deze wijze van massage is ook zeer geschikt voor zwangere vrouwen die op deze manier toch in een ontspannen houding hun rug willen laten masseren. Ze hoeven dus niet te zitten, maar kunnen toch liggen. Is volledige rugligging niet prettig, dan kan altijd gebruik worden gemaakt van een extra rugsteun, waardoor de zwangere vrouw minder last heeft van bijvoorbeeld maagzuur. Duur van de massage: 30, 60 of 90 minuten
Duomassage

Met z'n tweeën genieten van een massage ?
Bij de Ontspanstudio kan dat !

Samen met een vriendin, je moeder of zus kom je langs en de een start met een massage terwijl de ander ontspant met een heerlijk warm voetenbad met daarin toegevoegde essentiële oliën.
Op de achtergrond klinkt rustgevende muziek en geniet je van een vers geperst sapje of een frisse smoothie,

Na een half uur wissel je om, zodat je beiden heerlijk ontspant, maar ook de gezelligheid van elkaars gezelschap ervaart.

De duomassage kan zowel voor ontspanningsmassage, diepe spiermassage als aqamamassage ingepland worden . Het is niet mogelijk voor hotstone.
© 2023 Ontspan Contact Ontspan